Gratis poster en flyer!

Wil jij de officiële poster en flyer gebruiken? Dat kan. Je kunt ze gratis downloaden!
Hang ze thuis op, verdeel ze onder je sportvrienden, familie en collega's! Leuk ook om voor je raam te hangen om te laten zien dat je het een leuk evenement vindt, of omdat je zelf meedoet! Klik op poster of flyer en print ze vervolgens uit.

'Ik doe mee' poster

Gebruik de bijgevoegde poster om iedereen in je omgeving; buren, klasgenootjes, vriendenclub, collega's te laten zien dat je meedoet en dat ze je kunnen sponsoren. Print de poster uit en vul je eigen tekst in in het witte gedeelte. Hang hem voor het raam, op je sportclub of bij de koffieautomaat op je werk! Succes. 

Klik hier om de poster te printen poster ik doe mee.pdf

Voorbereiding

 

Een getrainde zwemmer doet ongeveer dertig minuten over 2 kilometer. Een minder getrainde zwemmer doet daar bijna zestig minuten over.

We raden sterk aan om voor je eigen veiligheid een wetsuit (of eventueel een zogenaamde shorty) te gebruiken, zeker als het water onder de 20 graden is. Het zwemmen met een wetsuit of shorty levert naast extra warmte ook drijfvermogen op. Als de watertemperatuur lager dan 18 graden is, dan is een wetsuit zelfs verplicht.

Trainingssessies
De organisatie is in gesprek met een nader te noemen zwemvereniging om voor de editie 2017 trainingssessies te organiseren zodat iedereen goed voorbereid aan de start verschijnt op zaterdag 9 september. Het streven is begin juli met de trainingen te starten. Zodra de details bekend zijn, wordt dit vermeld op de website en in de nieuwsbrief.

Kids Swim
Er komt dit jaar ook een Kids Swim, voor kids van 10 t/m 15 jaar. Belangrijkste voorwaarden om mee te doen:

  1. Je bent 10 jaar of ouder, maar niet ouder dan 15 jaar én in het bezit van diploma’s A en B;
  2. Je hebt toestemming van je ouders/verzorgers gekregen. Zonder toestemming kun je helaas niet meedoen;
  3. Je moet natuurlijk heel veel foto's maken, bijvoorbeeld als je traint (wel oppassen dat je je telefoon niet in het water laat vallen) en je foto's delen via Instagram, zodat jouw foto ook hiernaast komt te staan!!

Minimumleeftijd Swim to Fight Cancer
Er geldt een minimumleeftijd van 16 jaar voor de reguliere Swim to Fight Cancer. Ben je nog geen 18? Dan heb je een toestemmingsverklaring nodig. De toestemmingsverklaring is hier te downloaden. Stuur deze op voor 6 september naar info@doetinchem.swimtofightcancer.nl

Tips ophalen donaties
Het behalen van het donatiebedrag van €100 kan op vele manieren:

  • Gebruik je sociale netwerken (Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram) om de link naar je persoonlijke donatiepagina te promoten en aandacht voor jouw prestatie te krijgen;

  • Laat iedereen op school, in de buurt en thuis zien dat je meedoet met posters. Die kun je later hier downloaden (poster is nog in de maak);

  • Organiseer een ludieke actie, zoals een autowasdag, een taartenbakactie, een ’openbare training’ of iets dergelijks, schrijf een stukje in je schoolkrant of clubblad waarmee je aandacht vraagt voor de actie, met als doel geld in te zamelen, verzamel lege flessen in je buurt en haal het statiegeld op;

  • Als je lid bent van een (sport)vereniging of club kun je daar ook een speciale actie houden om je donatiegeld bij elkaar te krijgen. Vraag je teamgenoten om je te helpen bij jouw inzamelactie of nóg leuker...vraag ze om ook mee te zwemmen! 

  • Heb je nog meer goede ideeën? Houd ons op de hoogte via insta, Facebook of twitter! Daar delen we jouw goede idee graag met de andere deelnemers.

Jouw zwemcoach!
De Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) wordt dit jaar voor àlle edities van Swim to Fight Cancer promoting partner! Met behulp van Mijnzwemcoach.nl kunnen de deelnemers specifiek trainen voor Swim to Fight Cancer. De KNZB biedt via dit platform vier trainingsschema’s aan, die gericht zijn op het zwemmen van 2 kilometer. Mijnzwemcoach.nl heeft deze trainingsschema’s ontwikkeld voor het trainen voor een evenement in open water. Ben jij deelnemer en wil je hier meer over weten? Stuur ons dan een e-mailtje en je krijgt de informatie toegestuurd!

DTP-prik (tetanusprik)

Het is goed om te controleren of je in de laatste tien jaar een DTP-prik (in de volksmond: tetanusprik) hebt gehad. Indien dit niet het geval is, raden we je aan deze in de voorbereiding op Swim to Fight Cancer wel te halen. Neem daarvoor contact op met de GGD in jouw omgeving.