Aftermovie Swim to fight cancer Doetinchem 2017
De After Swim Movie 2017 van het Swim to fight cancer Doetinchem event is uit!

Klik op de volgende afbeelding om het filmpje te starten:

1-10-2017
Eindstand Swim 0314 editie 2017
De Swim to Fight cancer Doetinchem heeft  51.000 EURO opgeleverd! Een fantastisch financieel resultaat die op het podium in de vorm van een luchtbed-cheque is uitgereikt aan de voorzitter van FightCancer, Limore Noah.

Wat een geweldig resultaat dankzij de inspanningen van de deelnemers, sponsoren, donoren en vrijwilligers! Bedankt!!

Dit bedrag zou zelfs nog iets hoger kunnen uitvallen door late verwerkingen van recente stortingen.
11-9-2017
"Swim to Fight Cancer treurt niet om bacterie"
Mooi interview op Regio8 van Britt, Jannet en Margot. Klik op de afbeelding!
8-9-2017
Maarten en Roel kanoën mee!
Dit is de mogelijk enige kans voor zwemmers om Olympisch kampioen Maarten van der Weijden en lange afstand zwemmer Roel van Beek op het water in te kunnen halen?

Zaterdag 9 september zullen zij beiden deelnemen aan de alternatieve kanotocht in Doetinchem, op de Oude IJssel.
8-9-2017
Mededeling over de kanotocht
Mocht je de mededeling in een aparte browser willen lezen, klik dat op de onderstaande afbeelding:

8-9-2017
Belangrijke mededeling!
Deze mededeling is ook te zien in een apart browserscherm door op de onderstaande mededeling te klikken:


7-9-2017
Kidsslinger en Memory Wall!


Op 29 augustus zijn er prachtige dingen gedaan! Vanuit het Rietveld Lyceum is een Kidsslinger van meer dan 1000 kinderen in het wit, vanuit het Slingeland Ziekenhuis vertrokken en hebben water doorgegeven om deze uiteindelijk in de Oude IJssel te hebben gegooid onder het mom: "elke golf begint als rimpel maar maakt altijd een verschil!" (Borsato, 2010). Er is verslag gemaakt van deze geweldige actie door SBS, Regio8 en Omroep Gelderland.
Film Regio8

De Memory Wall is geopend door Limore Noah van Fight Cancer. Deelnemer en 'fighter' Britt Hermans sprak op indrukwekkende wijze over haar motivatie om aan de Swim0314 mee te doen en hing als eerste een aandenken in de Memory Wall. De Memory Wall kan worden gebruikt om een foto, bidprentje, gedicht, songtekst, een slotje, een bloem in the hangen en zal tot en met 9 september blijven staan vlakbij Friul Lido aan de Oude IJssel.

29-8-2017
Wegens succes verlengd: Last Minute Ducks actie!


Nu de Early Ducks actie zo succesvol is geweest, gaan we ook de Last Minute Ducks korting geven op het inschrijfgeld!

Tot aan het event op 9 september aanstaande, krijgen ook de Last Minute Ducks het lagere tarief voor inschrijving!

Deelnemers betalen in plaats van € 75, nu € 50 inschrijfgeld.

Kids die willen deelnemen kunnen zich nog inschrijven voor in plaats van € 25, nu voor € 10 inschrijfgeld!
22-8-2017
Zwemmen met Roel van Beek!

 

Samen trainen met Roel van Beek!

 

Laco Terborgh heeft in samenwerking met Roel van Beek, onze lokale held die recent de Straat van Gibraltar overstak, het buitenbad opengesteld voor deelnemers aan de Swim 0314.

 

Zwemmen kan op de volgende data:

  • Zaterdag 19 augustus (van 17.00 tot 19.00 uur)
  • Zaterdag 26 augustus (van 17.00 tot 19.00 uur)
  • Zaterdag 2 september (van 17.00 tot 19.00 uur) 

dan kunnen jullie samen met Roel in het buitenbad kosteloos trainen voor de 9e!

 

Kom allemaal en ga je persoonlijke uitdaging aan!


 

 

Samen maken we een vuist tegen kanker!

 

Laco sportcentrum Oude IJsselstreek,

Adres: ’t Veld 30, 7061 DD Terborg

Telefoon algemeen: + 31 (0)315-324112

 

 

16-8-2017
Actie verlengd: nog steeds lagere inschrijvingskosten Early Ducks!
ACTIE! Voor de deelnemers en de Kids hebben we een actietarief voor Early Ducks verlengd!!

Deelnemers voor 20 augustus 2017 betalen in plaats van € 75, nu € 50 inschrijfgeld.

Kids die willen deelnemen kunnen zich voor 20 augustus inschrijven voor in plaats van € 25, nu voor € 10 inschrijfgeld!
7-7-2017
Liever in koud water dan een chemo!
Deelnemer Janet Ankersmit verteld op woensdag 3 augustus haar verhaal en motivatie om meet te doen aan de Swim to Fight Cancer. Een geweldig stuk in het Vizier op Bronckhorst (link naar artikel) en wat een kanjer is Janet!

4-8-2017
Dozon plaatst enorme Swim poster op gebouw!
Sponsor Dozon Bouwtechniek heeft een enorme poster opgehangen aan de buitenkant van het pand in Doetinchem. Het kan nu niet aan iedereen die Doetinchem binnenkomt, ontgaan: op 9 september gaan we een fantastisch evenement meemaken. Doe je mee?

Schrijf je in als deelnemer of met een bedrijfsteam, help mee als vrijwilliger en/of word sponsor!Het zicht op het Dozon gebouw vanaf de A18/Braamt richting Doetinchem

1-8-2017
Kidsslinger 1000 kinderen Rietveld

Wat een fantastisch initiatief!

De volgende brief heeft het Rietveld rondgestuurd (volg deze link voor de oorspronkelijke brief):

Betreft: Kidsslinger voor Swim to Fight Cancer 

Geachte ouder(s), verzorger(s),

Als school zijn wij erg betrokken bij de samenleving en willen gaan wij graag de verbinding met onze omgeving aan. Daarom ondersteunen wij het initiatief Swim to Fight Cancer. Fight Cancer is een stichting die fondsen werft voor het KWF zodat onderzoek naar het voorkomen en genezen van kanker kan worden gedaan. Op zaterdag 9 september 2017 wordt er door kinderen (500 meter) en door volwassenen (2 kilometer) gezwommen in de Oude IJssel om geld op te halen voor Fight Cancer.

Kidsslinger door de stad 
Voorafgaand aan het evenement vormen onze leerlingen een Kidsslinger van 1 kilometer, vanuit het Slingeland Ziekenhuis tot aan de Oude IJssel in Doetinchem. Dit organiseren wij in samenwerking met de organisatie van Swim to Fight Cancer Doetinchem. Zo vragen we aandacht voor het zwemevenement. 

De kidsslinger vindt plaats op dinsdag 29 augustus 2017, van 10.30 tot 12.10 uur. Duizend kinderen vormen hand in hand een rij. Een emmer water wordt doorgeven vanuit het Slingeland Ziekenhuis, waar oncoloog Dr. Reijnders een interview zal geven aan Regio 8. Regio 8 zal ook de Kidsslinger in beeld brengen. De slinger gaat door de hele stad, naar de Oude IJssel. Daar wordt een emmer water de Oude IJssel ingegooid, want: “Elke golf begint als rimpel en maakt altijd een verschil.” 

Meezwemmen 
Helaas komen ook onze leerlingen vaak in aanraking met deze verschrikkelijke ziekte. Doordat ze zelf ziek worden of een bekende, opa, oma of ouder deze verschrikkelijke ziekte krijgt. Zij voelen zich vaak ontzettend machteloos. Door hen nu een actieve rol te geven, voelen ze zich meer in hun kracht staan want ze kunnen nu zelf actie ondernemen. 

Iedereen wordt uitgenodigd en aangemoedigd mee te zwemmen tijdens deze actie. Hiervoor leg je als deelnemer of als groepje inschrijfgeld en een sponsorbedrag (streefbedrag: 100 euro) in. Leerlingen kunnen dit bedrag bij elkaar krijgen door allerlei eigen acties te organiseren. Het is ook mogelijk om met een groepje het geld bijeen te brengen. Eén of twee kinderen uit dat groepje kunnen dan meezwemmen. 

Kijk voor meer informatie op doetinchem.swimtofightcancer.nl of www.fightcancer.nl

Bij vragen kunt u zich wenden tot Margo Plate, projectleider vanuit het Rietveld Lyceum of Margot Verhagen, projectleider Swim to Fight Cancer Doetinchem, 06-12916466. 

Met vriendelijke groet, 

Jeroen Sanders, conrector 

 6-7-2017
Rabobank sponsort De Swim to Fight Cancer 0314
Ons enthousiasme lijkt besmettelijk. De Rabobank heeft besloten om het eerste Swim to Fight Cancer Doetinchem event van 9 september aanstaande te sponsoren. Daar zijn we super blij mee!
4-7-2017
Start Swim to Fight Cancer 0314 door Roel van Beek

Vastgelegd door Regio8, de regionale nieuwszender. Kijk voor deze geweldige promotie op de volgende link: FILM

Met dank aan Roel van Beek en Friul!
30-6-2017
Startschot Swim to Fight Cancer Doetinchem!

Aanstaande vrijdag 30 juni om 9.00 uur zal Roel van Beek, de lange afstand zwemmer als ambassadeur in het water springen en het traject van 2 kilometer afleggen in de Oude IJssel in Doetinchem.  

Op zaterdag 9 september gaat Doetinchem zwemmen voor de strijd tegen kanker tijdens de eerste editie van Swim to Fight Cancer 0314. Het doel is om samen met vele enthousiaste en sportieve deelnemers zoveel mogelijk donaties bij elkaar te zwemmen voor de strijd tegen kanker, want één op de drie mensen krijgt kanker in zijn of haar leven. De Swim to Fight Cancer Doetinchem is de 7e stad in Nederland waar dit evenement plaatsvindt. Er zal worden gezwommen in de Oude IJssel, met start en finish op De Bleek.

Aanstaande vrijdag zal Roel van Beek, de lange afstand zwemmer die recent de Straat van Gibraltar in recordtijd is overgestoken, als ambassadeur in het water springen en het traject van 2 kilometer afleggen.  Dit is het officiële moment dat de inschrijvingen van start kunnen gaan. Locatie is bij het strandpaviljoen Lido van Friul aan de Oude IJssel, tegenover de Bleek. Regio8 zal een interview houden met Roel. De pers is van harte uitgenodigd hier ook bij aanwezig te zijn!

Bij de Doetinchem editie van Swim to Fight Cancer zwem je in de Oude IJssel. Vanaf de start op De Bleek zwem je langs de Handelskade, onder de Oude IJsselbrug en de nieuwe brug van de Europaweg door en ga je ter hoogte van de Peppelenlaan weer terug naar de finish op De Bleek. Omdat 9 september ook het startschot is van de Nationale Sportweek 2017, staat Doetinchem helemaal in het teken van sporten en bewegen. Voor de deelnemers, zwemmend in de Oude IJssel en de toeschouwers zal het dan ook extra sfeervol zijn, met muziek, eten en ander vermaak.

Er zijn twee afstanden uitgestippeld voor 9 september. Je kunt meedoen als business team of als individuele deelnemer en je zwemt dan 2 kilometer. Speciaal voor kinderen van 10 t/m 15 jaar is er de Kids Swim, zij zwemmen 500 meter.

Voorzitter Koen Reijnders: “Je inzetten voor de strijd tegen kanker is ontzettend belangrijk. Samen kunnen we ervoor zorgen dat kanker een ziekte wordt die niet meer dodelijk is. In mijn dagelijkse leven als chirurg oncoloog in het Slingeland Ziekenhuis zien we gelukkig steeds vaker dat we mensen echt kunnen genezen, mede door gedegen wetenschappelijk onderzoek en daardoor fantastische resultaten in onze kliniek. Swim to Fight Cancer Doetinchem biedt je de mogelijkheid om ook een steentje bij te dragen.”

De donaties gaan in zijn geheel naar de stichting Fight cancer. Fight cancer is een jonge en eigenzinnige stichting voor jongvolwassenen die fondsen werft voor KWF Kankerbestrijding. Onder het motto ‘Love life. Fight cancer.’ laten zij zien dat de strijd tegen kanker resultaat oplevert en inspireren zij mensen om mee te doen. Fight cancer wil jonge mensen bewust maken van de noodzaak van kankerbestrijding, ze betrekken bij de strijd tegen kanker en vooral: aansporen tot actie.

De opbrengsten van Fight cancer gaan via KWF Kankerbestrijding naar wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie.

Meedoen, doneren, sponseren of meer informatie? Zie doetinchem.swimtofightcancer.nl. Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter voor de laatste updates.  

27-6-2017
Mag ik het logo zomaar gebruiken?

Ik wil een actie bedenken om donaties op te halen, wat kan ik doen en mag ik het logo gebruiken?

Geweldig dat je een actie wilt bedenken om geld op te halen! We hebben al leuke ideeën voorbij zien komen;

Je kunt bijvoorbeeld alle statiegeldflessen van je buren ophalen en inleveren; je kunt een diner organiseren voor vrienden die daar iets voor betalen; een filmavond bedenken of een concert of high-tea organiseren. Bij je sportclub een inzamelingsactie houden of sportactiviteit bedenken. Alles is mogelijk!

Maar let op, als je het officiële logo wilt gebruiken dan vinden wij het als organisatie fijn dat je je actie even aan ons voorlegt. Ons logo en naam mogen alleen na onze toestemming gebruikt worden. We willen namelijk voorkomen dat er 'wildgroei' ontstaat of dat het commercieel wordt toegepast. Na onze goedkeuring ontvang je het logo dat je kunt gebruiken én we geven jouw actie aandacht via onze social media kanalen en publiceren het op de activiteitenlijst die binnenkort op deze site staat. Succes! We zijn heel benieuwd. (Stuur je verzoek naar info@doetinchem.swimtofightcancer.nl  )

26-4-2016
€ 50.597,04