Kids Swim (10 t/m 15 jaar)

 

Ook kinderen kunnen natuurlijk meedoen met de Kids Swim. Hoe spannend is het om in de Oude IJssel te mogen zwemmen?? ...Superleuk toch!!

Belangrijkste voorwaarden om mee te doen:

Dit wordt allemaal op 9 september uiteraard gecontroleerd, en als je aan deze voorwaarden niet voldoet, mag je helaas het water niet in. Klinkt gemeen, maar we willen natuurlijk dat de Swim to Fight Cancer Doetinchem een leuk en stoer evenement is, en voorál ook een veilig evenement;

En natuurlijk mag je veel leuke foto's maken, bijvoorbeeld als je traint (wel oppassen dat je je telefoon niet in het water laat vallen) en je foto's delen via Facebook, Twitter en Instagram. 

We leggen graag kort uit hoe de dag zelf eruit ziet:

  • Je krijgt ongeveer twee weken voor de Swim van ons een mail. Lees die samen met je ouders goed door. In de mail staat dat je zelf verantwoordelijk bent om mee te zwemmen. Je moet onder andere beloven dat je een zwemdiploma's hebt en een goede conditie hebt. Als je de mail hebt gelezen moeten jij en je ouders deze ondertekenen en naar ons terugsturen;
  • Dan krijg je ook informatie over starttijd, Kids starten vanaf 10.00 uur;
  • Op de dag zelf is er altijd iemand van de organisatie in de buurt die je kan helpen als je vragen hebt.

Wedden dat we er samen iets gaafs van gaan maken?

Samen maken we een vuist tegen kanker.


Belangrijke info

Voor kinderen tussen de 10 en 12 jaar geldt ons advies om met een begeleider te zwemmen. Alle deelnemers aan de Kids Swim zullen een Safer Swimmer aan krijgen zodat wij altijd weten waar zij zwemmen en zij kunnen deze 'boei' gebruiken om uit te rusten. Ook is er genoeg begeleiding in het water, duikers en in bootjes en op de wal, om de kinderen veilig te begeleiden.

Tips ophalen donaties 

Het behalen van het donatiebedrag van €100 kan op vele manieren:

Gebruik je eigen Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram om de link naar je eigen donatiepagina te promoten en aandacht voor jouw prestatie te krijgen;

Laat iedereen op school, in de buurt en thuis zien dat je meedoet met posters. Organiseer een ludieke actie, zoals een autowasdag, een taartenbakactie, een ’openbare training’ of iets dergelijks, schrijf een stukje in je schoolkrant of clubblad waarmee je aandacht vraagt voor de actie, met als doel geld in te zamelen, verzamel lege flessen in je buurt en haal het statiegeld op;

Als je lid bent van een (sport)vereniging of club kun je daar ook een speciale actie houden om je donatiegeld bij elkaar te krijgen. Vraag je teamgenoten om je te helpen bij jouw inzamelactie of nóg leuker...vraag ze om ook mee te zwemmen!

Heb je nog meer goede ideeën? Houd ons op de hoogte via Insta, Facebook of twitter! Daar delen we jouw goede idee graag met de andere deelnemers. 

Safer Swimmer voor elke deelnemer

De KNZB stelt voor elke deelnemer van de Kids Swim een 'Safer Swimmer' ter beschikking. In onze organisatie staat veiligheid voorop. Bij de Kids Swim worden alle deelnemers daarom goed in de gaten gehouden. Vandaar ook de eisen die wij stellen aan deelname. Maar tegelijkertijd is het belangrijk dat iedere deelnemer zichzelf veilig voelt in het water. Des te meer plezier heb je bij het zwemmen. En dan ook nog eens in die mooie Oude IJssel! 

Wij introduceren een hulpmiddel dat de veiligheid dient maar tegelijkertijd de kinderen in staat stelt zelf te zwemmen. Een soort meedrijvende boei, onder de naam 'Safer Swimmer'. Je merkt er zelf niets van bij het zwemmen maar je bent goed zichtbaar èn ... je kunt er even op drijven om een beetje uit te rusten. Voor alle duidelijkheid, de 'Safer Swimmer' is géén vervanging voor toezicht en en duikers van de duikclub. Beide zijn gewoon volop aanwezig.

Hoe werkt het? Bij de start krijgt ieder kind de 'Safer Swimmer'. De heupgordel wordt ter plekke op de juiste maat ingesteld en vervolgens om de heup vastgeklikt. Direct na de finish levert iedere deelnemer de 'Safer Swimmer' weer in. Kunnen we deze volgende keer weer gebruiken.

  
Inschrijving voor de Kids Swim kost € 25,- (Last Minute Duck actie: tot 9 september 2017 slechts € 10,-) nu slechts met als sponsordoel € 100,-. Voor de rest werkt eigenlijk alles hetzelfde als de Swim to Fight Cancer Doetinchem. De Kids zijn terug te vinden in het deelnemersoverzicht. Doneren aan de Kids werkt precies hetzelfde als bij andere deelnemers. Ook voor hen geldt dat ze een persoonlijke pagina hebben op deze site.

Dus: zin om mee te doen aan de Kids Swim van Swim to Fight Cancer Doetinchem? Schrijf je dan nu in!
Download hier de Vrijwaringsverklaring voor Kids
Download hier de Toestemmingsverklaring voor Kids