Wat is het?

Swim to Fight Cancer is een zwemevenement dat in 2014 voor het eerst werd gehouden in 's-Hertogenbosch en Dordrecht. Dit jaar zwemmen we voor de eerste keer in Doetinchem. Dit evenement zal één keer in de 2 jaar in Doetinchem georganiseerd worden. Initiatiefnemer van de Swim to Fight Cancer (StFC) is Fight cancer, een stichting die fondsen werft voor kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Het doel van de StFC is om zoveel mogelijk geld op te halen voor fellowships. Een fellowship is een persoonlijke beurs voor jonge, talentvolle artsen en onderzoekers, waarvan we verwachten dat ze een belangrijke rol zullen gaan spelen in het kankeronderzoek in Nederland. Door een fellowship kunnen zij op het hoogste niveau kennis en vaardigheden opdoen in de oncologie. Op die manier kunnen ze niet alleen hun eigen kennis en vaardigheden verrijken, maar ook die van collega artsen en onderzoekers in Nederland. Met het geld dat Fight Cancer inzamelt kunnen de fellows dus meer kennis van kanker verzamelen en verspreiden en in de praktijk toepassen.

Swim to Fight Cancer Doetinchem vindt plaats in De Oude IJssel, rondom De Bleek. Vanaf de start op de Bleek zwem je richting Friul Lido langs de Handelskade, t.h.v. DS Smith Recycling keer je om en zwem je terug richting de Bleek, onder de Oude IJsselbrug en de Europabrug door en t.h.v. de Peppelenlaan keer je terug naar de finish op de Bleek.. Het parcours is ongeveer 2 kilometer lang en van de Kids Swim to Fight Cancer 500 meter. Het parcours:

 

Inschrijfgelden en donatiegelden worden bij de Swim to Fight Cancer strikt van elkaar gescheiden. Zie de veelgestelde vragen voor meer details.

Meedoen?

  • Klik hier voor individuele deelname;
  • Klik hier voor deelname via business team;
  • Klik hier voor deelname aan de Kids Swim;
  • Klik hier om je aan te melden als vrijwilliger.

After Swim Movie van de eerdere edities

Nog even een impressie krijgen van de eerdere edities? Dat kan! Bekijk hier de filmpjes die in 's-Hertogenbosch en recent in Doetinchem zijn gemaakt;