Het bestuur

  • Koen Reijnders, voorzitter
  • Cees Doppenberg, secretaris
  • Hein Lenders, penningmeester
  • Miranda Leenders, vice-voorzitter
  • Margot Verhagen, projectleider
Naast het bestuur hebben nog 8 anderen zich vol enthousiasme en bezieling ingezet voor de organisatie van de Swim to Figh Cancer Doetinchem, te weten:

Jeannine Jansen, Mirjam Venema, Tieme Leenders, Bert Veltman, Frank Verhagen, Marjolein Tijdink en Anne Wildeboerschut.

Als vrijwilligers willen wij ons steentje bijdragen door Swim to Fight Doetinchem te organiseren en zo een bijdrage leveren aan kankerbestrijding en de zwemsport. Dit doen wij geheel belangeloos. Volgens de statuten van onze stichting kunnen bestuursleden geen enkele vorm van beloning ontvangen uit de opbrengsten van Swim to Fight Cancer Doetinchem. De projectleider ontvangt een vergoeding voor haar werkzaamheden vanuit de stichting Fight Cancer, waarbij de richtlijnen van het CBF worden aangehouden. Alle donaties voor Swim to Fight Cancer gaan dus -na aftrek van transactiekosten- rechtstreeks naar kankeronderzoek.
Gemaakte onkosten mogen op vertoon van bewijsstukken worden vergoed.

 

 

 


Karin van der Sluis, algemeen bestuurslid (DaVinci College)
Karin van der Sluis, algemeen bestuurslid (DaVinci College)
Karin van der Sluis, algemeen bestuurslid (DaVinci College)

Koen Reijnders (voorzitter)

Mijn naam is Koen Reijnders en ik werk sinds 2007 in het Slingeland Ziekenhuis als Chirurg Oncoloog.

Voor mij is de zorg voor de patiënt met kanker een voorrecht, daar je zoveel kunt betekenen voor deze mensen en hun naasten.

Mede door persoonlijke omstandigheden en ervaringen ben ik in deze specifieke tak van de geneeskunde terecht gekomen en ik heb nooit spijt gehad.

De afgelopen jaren zijn dan ook voorbij gevlogen en gelukkig zien we steeds vaker dat we mensen echt kunnen genezen, mede door gedegen wetenschappelijk onderzoek en dientengevolge fantastische resultaten in de kliniek.

Met mijn vrouw en 3 kinderen als basis zal ik me dan ook met hart en ziel in blijven zetten voor de oncologie in de Achterhoek.

Margot Verhagen (Projectleider)

 

Mijn naam is Margot Verhagen en ik ben trouwambtenaar, wensvervuller, projectleider voor Swim to Fight Cancer Doetinchem en bovenal moeder van 3 prachtige kinderen.

In 2003 kwam kanker ons huis binnen gestampt en een klein moment vreesden wij dat onze kinderen zonder hun vader zouden moeten opgroeien. Gelukkig was de kanker snel onder controle. Die periode leerde ons in ieder geval één ding: vier het leven, want het kan dus écht zomaar ineens voorbij zijn… 

Ook hebben wij ons sindsdien verbonden aan het fondsenwerven voor kankeronderzoek; daardoor wordt namelijk dus echt levens gered!

~als wensvervuller voor een mooie organisatie vervul ik de liefste wens van een kind met een ernstige ziekte.  Van dichtbij zie ik hoe allesverwoestend kanker kan zijn; gezinnen, toekomsten en dromen worden van de één op de andere dag compleet weggevaagd.  

~als trouwambtenaar verbind ik mensen in de liefde, in vertrouwen op een lange en liefdevolle toekomst;
~
als projectleider van de Swim verbind ik mensen om samen, vol liefde en compassie, de strijd aan te gaan tegen kanker. 

 

Ik geloof in die dag in de toekomst, dat geen opa, geen oma, geen papa, geen mama, en vooral geen kind meer hoeft te sterven aan deze afschuwelijke ziekte!

Vecht je mee? 

Love life, fight cancer!

Hein Lenders (penningmeester)

 

Iedereen kent in zijn of haar omgeving wel iemand die getroffen is door de ziekte kanker. Aangrijpende situaties waarin mensen hun geliefden kwijtraken, van opa of oma, partner en tot in sommige gevallen zelfs kinderen. Niet zelden voelen mensen zich alleen, bedroefd, onzeker en ongelukkig.

Warmte, aandacht en hoop zijn dan belangrijker dan ooit.

Gelukkig genezen er ondertussen steeds meer mensen van deze vreselijke ziekte. Dit is mogelijk door onderzoek naar o.a. oorzaken en behandelingswijzen.

Onderzoek kost echter geld, veel geld….

Daarom is de actie ‘Swim to Fight Cancer’ een geweldig initiatief. Door sporten en bewegen, onderzoek mogelijk maken zodat we deze strijd kunnen winnen. Deze ziekte kan ons immers allemaal treffen.

In de functie van penningmeester van de Stichting Swim to Fight Cancer Doetinchem kan ik zo mijn steentje hieraan bijdragen.

Samen met een club enthousiaste en gedreven mensen hoop ik deze actie dan ook tot een groot succes te brengen.

 

Cees Doppenberg (secretaris)

 

Tot 2014 ben ik als notaris werkzaam geweest bij van Weeghel Doppenberg Kamps Notarissen te Doetinchem.

Momenteel ben ik notarieel jurist en adviseur met specialisatie familierecht en Duitsland op dit notariskantoor.

Altijd sociaal maatschappelijk bewogen geweest, vooral in het onderwijs en de (ouderen)zorg.

Ook ben ik actief lid van de Kiwanisclub Doetinchem de Graafschap.

Ik heb mijn beide ouders aan kanker verloren. Daarom ben ik extra gemotiveerd om mij in te zetten voor de kankerbestrijding in het algemeen en Fight Cancer in het bijzonder. Daarom heb ik ja gezegd tegen Swim to Fight Cancer Doetinchem, samen met al mijn Kiwanisvrienden.

 

Miranda Leenders (vice-voorzitter)


Mijn naam is Miranda Leenders, vice-voorzitter van Swim to Fight Cancer 0314.

Toen ik gevraagd werd toe te treden tot het bestuur, kon ik niet anders dan hier enthousiast op reageren. Vanuit maatschappelijke betrokkenheid wil ik graag een bijdrage leveren aan de doelstellingen van de stichting; hoe mooi is het wanneer door baanbrekend onderzoek in de nabije toekomst steeds meer mensen die verschrikkelijke ziekte in al haar verschijningsvormen kunnen overleven?

Ook ik heb van heel dichtbij meegemaakt dat nog steeds veel mensen de ziekte helaas niet overleven. Het lot en de lijdensweg van de patiënt alsmede het verdriet van het gezin dat achterblijft sterken mij in mijn overtuiging dat we massaal tegen de ziekte moeten blijven vechten; Swim to Fight Cancer Doetinchem is een geweldig initiatief om lokaal, met elkaar en op een sportieve wijze een bijdrage te leveren aan de overlevingskansen van velen en misschien zelfs wel die van onszelf…

In het dagelijks leven ben ik eigenaar van The Succes Factory, train en coach ik teams, managementteams en bedrijven in alles wat met gedrag en communicatie te maken heeft. Ik weet dan ook als geen ander dat je succes vooral behaalt wanneer je met elkaar de schouders eronder zet. Doe je mee..?